Påskafton

Kategori: Aggstar

Vakna som vanligt tidigare än man bör. Men det är ju bra ibland. Lyxlördagsfrukost, ett intervallpass till Hällern och en fin skidtur på sjöarna med Ellen. Var någon mindre rolig individ som hade skrapat bortanför Bissjövägen så det var antingen ishalka eller grus, inte roligt, Sen tog vi skotern och mötte upp grannarna som befann sig på Hällern med mor och far för grillning, lunch och chill i solen. Buss till stan där Linnea hämtade upp mig, hon bjöd på middag och vi pynta oss lite innan vi blev upphämtade för förfest i Boliden, riktigt roligt. Träffa kära Jack innan jag drog på Verandan för att möta upp med lite andra coola katter. Söndagen var en mysig och lugn dag, såg film och chillade hårt, kom oss bara ut för att åka och hämta pizza, men lika bra det. Ellen hämtade upp mig efter hennes kvällsjobb och jag slocknade i sängen ganska fort.

GLAD PÅSK!!

Kategori: Aggstar

Långfredag

Kategori: Aggstar

Vakna tidigt och stod i köket med Ellen hela förmiddagen för att fixa med dagens efterrätter. Pavlova med lemoncurd och banoffeepaj stod på menyn. Vid lunchtid åkte hela familjen till Väst om ån i Broänge för traditionellt långfredagsfirande. Som jag har missat de tre sista åren då jag inte varit i Sverige. Där serverades god mat, en och annan nubbe och till slut även efterrätterna, som bägge två var väldigt uppskattade och precis lika goda som jag hoppats på. Mycket lyckad dag, somnade med matkoma innan tolv.

Skärtorsdag

Kategori: Aggstar

Efter nattens jobb sov jag några timmar innan jag svirade om till party-stassen, vi bjöd Marta på päron och valnöttssallad med blåmögelost, göttigt värre! Sen pimplade jag och Ellen hallon-kanelmojito och pineappleshakes innan vi åkte till Malin och hängde med lite folk tills det var dags att bege sig till folkets hus för hemvändarfest. Morsom start på påsken!

Våffeldagen

Kategori: Aggstar

Fira det som firas kan!

Stå på ski, med bra gli

Kategori: Aggstar

Jag och Ellen tog oss idag an samma sträcka jag åkte förra veckan, pappa kom ikapp oss då vi hade fikapaus. Nollgradigt och strålande sol även idag, älska Norrland.♥

Amerikat

Kategori: Aggstar

I helgen hade jag och Ellen USA-tema. Gjorde sjukt goda hamburgare med egna friterade pommes igår. Dijon och chili var huvudkryddorna i allt. Både på hamburgarna, dressingen och majonäsdippen. Ellen äter typ inte pommes utan majo efter hon besökte England, men smaksättningen hon gjorde var riktigt god. Vi blev så mätta och nöjda att vi inte orkade efterrätten som skulle bli äppelpaj, så vi gjorde den idag istället. Roy Fares lyxvariant också, så otroligt god!

Småkakssöndag

Kategori: Aggstar

Före lunch debuterade jag och Ellen med två olika småkakor, blir ju inte lika mycket ätande av sånt här nu för tiden, men oj så gott det är. Vi gjorde lavendeldrömmar, som är helt nytt, men var otroligt goda. Och syltkakor, så jäkla gott, har nog i alla fall klämt ett tiotal bara idag, tur de är små..

Sol och vita ängar

Kategori: Aggstar


Det blev en tur runt Hötjärn, höll bra tempo med Thelma som draghjälp och lyckades ta personbästa! Sol och nollgradigt har Lövvattnet bjudit på idag, så otroligt skönt. Hämtade Ellen på bussen och sedan traskade vi en bit med hundarna innan vi fixade bästa middagen. Bilder på den återkommer jag med, orkade inte efterrätten så den tar vi i morgon. Vi har kikat på film varvat med earth hour, nu blir det Girls innan sängen kallar.
 

Time flies

Kategori: Aggstar

She loved life and it loved her right back | via Tumblrchange, feeling, like, loveDon't be ;D | via FacebookLOOKS STUPID
Detta börjar vara en tradition, en bra en vet jag dock inte. Vaknde halv sex, kunde ju fan inte somna om, tur man kan roa sig på insta i timmar. På med kläder och ut på en timmas pw innan frulle. Ugnsbakad gröt med päron blev dagens expriment, ny favorit. Har suttit och gått igenom tusen bloggar och skickat iväg moder och fader på något hästtjoffs. Finns några positiva grejer med de tidiga morgonar, bland annat att man kan chilla hur mycket som helst, utan dåligt samvete. För att många dödliga människor har inte ens stigit upp än och sett att solen lyser. Till exempel Ellen skulle jag tro, Monica messade nyss och skrev att hon vakna med jackan på, kan ju bara betyda att kvällen igår firades på bästa sätt. Blir någon form av löpning idag, har dock inte bestämt om det blir coopertestet följt av diversigheter eller långdistans. Vi får la se. Ha en könglig lördag hur som helst!
 

Idag är det ingen vanlig dag..

Kategori: Aggstar

..för det är Monicas födelsedag, hurra hurra hurra! 2011-01-21 är dagen då Monk stormade in i mitt liv, som den fantastiska virvelvind hon är. Tog tag i henne hårt och tänkte, denna dam släpper jag inte. 2 år senare står jag fast vid mitt ord, idag fyller hon inte mindre än 23 år. Jag skulle vilja befinna mig i Oslo just nu mer än nåt annat, men jag tröstar mig med att om inte alltför många dagar kommer hon hem och inte många dagar efter det åker hon och jag till USA. Fy farao så bra det kommer bli, ska fira na där varenda dag. Idag fick det räcka med sång och Ellen på munspel. Grattis min kära! Bjuppar på ett urval av bilder från några av våra äventyr.

TGIF

Kategori: Aggstar

Så var det fredag! Veckan har flytit på bra, känt mig frisk förutom denna jävla visdomstand som håller på att att leta sin väg ner i min käft. Inte skönt, men jag har redan ringt och bokat en tid för att dra ut den. Dock över en månad tills dess, ett snitt skulle vi nog också måsta göra, gud vad kul... Jobb som vanligt två i natt men vi var klara redan vid halv nio, så det var skönt. Hem och sov 3 h till! Vaknade upp något piggare och fixade lunch till mig och Ellen som kom hem från jobbet efter tolv. En promenad och nu har jag legat på Ellens säng för att hjälpa henne bestäma kläder. Hon ska nämligen med några kompisar till Umeå idag på galej! Ska skjutsa na aldelles strax, blir nog en lugn kväll för mig, för piggare har man ju varit. Har hunnit tvätta och pyntat lite inför påsken. Ser verkligen framemot den och att vara ledig några fler dagar!
 

Medvetna val

Kategori: Aggstar

We are the superlative conspiracy

Kategori: Aggstar

Nä men inte redan söndag!
 
Två bilder från mina morgonpromenader denna helg. Började med ny podcast i morse, Amanda Schulman och Hanna Widell. Lät lovande. Vakna innan sex i morse, inte okej, mitt jobb sätter sina spår. Efter frullen chilla jag länge med några missade wd.
Mina ben börjar märka av veckans fyra skidturer varav två längre. Jag, pappa och Ellen var i Broträsk idag och körde på ett jättefint uppkört spår idag. Riktigt sugen på simningen i morgon, skippade ju båda denna veckan då jag inte känt mig helt kry.
Nu blir det vad blir det för mat, film och frukt innan man måste gå och knyta sig och hoppas man vaknar av sig själv ungefär samma tid i morgon!

Över Lill-Lövvattnet, runt Stor-Lövvattnet

Kategori: Aggstar

Laddad att ta mig runt skoterspåret som vi körde upp förra helgen, denna gång på skidor. Ellen gjorde det tidigare i veckan och jag tror hon mätte det till ca 9 km om jag inte har helt fel.
Ruskigt skönt väder, behövde bara tunnjackan och tunnbyxorna ovanpå understället, då var det ändå stundtals väldigt varmt. Hann med slutet på Håkanintervjun på Filip och Fredriks pod, Alex och Sigges nya och avslutade med Håkanlåtar.
Pod är ju förövrigt det bästa då man tränar/promenerar, tiden springer ju iväg. Skratta högt för sig själv får man göra också, tur man bor på landet.
Hungrig som en varg var jag då jag komme in igen, prövade att göra havrecrepes med kyckling och mangochutney-fyllning. Typ lika gott som frukosten och a piece of cake att göra!

Kvinnor kan

Kategori: Aggstar

 
Läser denna blogg då och då, ramlade över denna då jag scrollade igenom veckan som gått, så jäkla bra.

16 Mars

Kategori: Aggstar

Eftersom mitt jobb innebär mer eller mindre väldigt tidiga morgonar, så är helgerna en lyx för mig. Frukostälskare som man är. Orkar inte stiga upp ännu tidigare på veckodagarna för att fixa och trixa med frukosten, utan det brukar bli fil med musli eller så kokar jag gröt och slänger på lite topping.
Nu vaknar jag ju dock inte sent på helgerna, innan sju brukar jag vakna utvilad. Men bara känslan av veta att man är ledig är ju fantastisk.
06.35 i morse tyckte kroppen det var dags att vakna till liv, trodde klockan var närmare nio, men ack nej. Helt grått ute men innan jag hade fått på mig kläder och tagit mig ner lyste solen, så det blev en 45 pw innan jag gjorde favoriten med lite justeringar.
Ugnsbakad gröt med jordnöttssmör och äpple, dör så gott det var. Till åt jag kvarg med rivet äpple. En fröjd för smaklökarna vill jag meddela.
Har degat på sen frukost, surrat med Monk och datoriserat mig. En dålig grej med att min dator kraschade i måndags, innebar också att alla mina bokmärken försvann. Men nu är ordningen näst intill återställd så jag tänkte ta mig en tur på skidorna och sen får vi vad denna nydeliga lördag har att erbjuda! Ha en fin helg readerss!

Torsdag

Kategori: Aggstar

Veckan började inte bra, vaknade upp med en förkyling i kroppen, kan bero på för mycket pussandes med en snorig tvååring.. Men det var det vääärt! Megatrött på jobbet och då jag kommer hem så har min hårddisk pajjat, jippi. Hade som tur var inget värdefullt på den, men lika onödigt för det. Tror ändå jag är på bättringsvägen, halsen gör fortfarande ont men kroppen känns piggare och så även huvudet. Träningsfri vecka och det kanske behövdes det också, har varit ute med längdskidor två gånger. Annars har jag mest promenerat med Ellen och hundarna, det har varit fantastiskt väder så inne har man inte kunnat sitta! Vi var ute idag då jag kom hem från jobbet, där vid 1-tiden och tänkte åka madrass, höga backar finns men det är så jäkla hårt i backen. Så vi chillade i solen istället, den värmer verkligen nu. Kan ju dock tillägga att det var 29 minusgrader igår morse. Men sen var det ljust då jag steg upp i morse tio över fem, så det kompenserar ju upp alla minusgrader i världen. I morgon är det fredag och hur bra är inte det! Ska bara börja två i natt och sen ska jag ha välförtjänt helg med allt vad det innebär! Nu blir det vampire diaries innan hockeyn som tydligen visas på våra kanaler idag! Hade på bade din gamla sjokolade!Tumblr_mjnvwhtvot1r0i9t4o1_500_large
Bild från we♥it

Dagen är kommen

Kategori: Aggstar

För nästan precis två år sedan såg jag han första gången live på centrumscenen i Oslo. dag släppte Håkan en ny singel, mycket spännande! Har inte lyssnat ihjäl mig än, men man hör ju att det är han, det är lite samma stuk, tror dock det blir en succé så småningom. Morgonpasset fick äran att premiärspela i morse och det missade jag som tur var inte!
 
 

From Oz with love

Kategori: Aggstar

Idag kom ett paket på posten. Längtar till det blir några plusgrader, då ska dessa brukas!
//Ellen

Sportigt avslut

Kategori: Aggstar

Sista bilden är från Ellens telefon, mycket bättre kvalla men det må vara. Har spenderat sista sportlovsdagen i Bygdsiljum med Linnea, Robin och Ellen. En riktigt trevlig dag och efter ett tag tinade man upp på brädan, känns att det var ett tag sen sist! Höll på att somna på hemvägen och kommer sova som en stock i natt. Gröt och fruktsallad med min banankaka till middag, slänga-ihop-mat är lite av en favorit. Tack för denna fina dag, i morgon kickar vi igång vecka elva och jag är beredd!

Lördagsmys

Kategori: Aggstar

Min mobil som bjuder på den fantastiska kvalité på korten. Vi har i alla fall haft en ypperlig dag, kört skoter mellan och över sjöarna. Vädret har varit galet bra även fast det var lite kallt om tassarna då jag kom in. Halvt mexikanskt tema idag, tacos till middag och efter lite banankakebak och proteinbollar så gjorde vi varm choklad med chili. Eftermiddagspromenad med Ellen och doggarna har också hunnits med. Soffmys hela kvällen, Plura avrundade och nu blir det sängen så man är redo för morgondagens äventyr.

Wake up and do it again

Kategori: Aggstar


Slog upp ögonen fem i sex, lyckades somna om och vaknade klockan åtta av att Ellen stod och tittade på mig. Solig morgonpromenad med Alex och Sigge i lurarna. Dagens frukost var inget revolutionerande men lika gott för det! Filmjölk och hjortron toppades med Ellens musli. Till det blev det mitt egna knäckebröd och laxröran som har göttat till sig sen i torsdags. Även en kopp av Indiskas gröna te slank ner. Nu tar vi tag i denna lördag!

Kalasat

Kategori: Aggstar

Passande nog har vi firat denna kvinna idag på kvinnornas dag. Elinas riktiga dag är på tisdag men då är hon dessvärre hemma i Sundsvall så vi passade på idag. Nästan alla paketen bestod av pippi på ett eller annat sätt, även tårtan som ni kan se. Gjorde den på jobbet och den var väldigt uppskattad och god!
 
Tog med mig mamma idag då jag skulle köra stan, vi handlade på kvantum innan hon satte sig bakom ratten och jag fick sova hem. Kalas och småfix innan jag tog mig runt Hötjärn på bättre tid än sist vilket är ett plus. Dock så var benen sega och träningsvärken ville inte ge med sig. Snålblåst, men solen värmde och det var riktigt skönt. Sedan officielt helg och en mycket god middag senare så blir det nu lite skavlan innan sängen kallar. Det tär på att stiga upp tjugo över ett!

Solig och ledig torsdag!

Kategori: Aggstar

 
13078_515799928463514_468516130_n_large
marchTHE LIFE & TIMES
just do itDaily 4uquotesru
Första veckan i Mars har passerat. Är ledig idag, vilket innebär morgonpromenad innan lyxfrukost. Myshäng med Elina och Linnea, lite skoterkörning, skidtur och mycket chillning. Gjorde laxröra efter lunch och har även gjort eget knäckebröd, båda blev mycket bra. Nu blir det middag och sen är det nog badet som är kvällens planer!

Sportlovsveckan!

Kategori: Aggstar

Vecka tio och sportlov för alla som vill. Jag vill och jag kan ju låtsas i alla fall. Linnea med familjen är här och det är ju mer än trevligt! Tur att man slutar hyffsat tidigt på dagarna, tog eftermiddagsluren med Elina idag. Degat och nu hade vi tänkt ta oss ut! Bilden är från igår då jag mötte upp dem på Leos för lite bus efter jag lämnat varorna på kvantum.

Nothing easy is worth having

Kategori: Aggstar

Idag kan jag ha lagat det bästa inom frukostvärlden, tycker jag typ varje helg. Men detta var nåt så fantastiskt gott!
Väldigt lik grundreceptet från gårdagens lunch, men detta är med smak av jordnötssmör. Till åt jag turkisk yoghurt blandat med vinbärssylt. Hade gott och väl räckt med gröten eller vad man nu ska kalla den. Blev väldigt mastig och mätt blev man!
Vaknade fem över sex i morse och kunde inte somna om, men tänkte det var lika bra då jag ska upp tidigt i morgon igen. Låg dock i sängen och chillade ett bra tag innan jag tog ta i denna söndag. Nu ska jag gå och skotta åt hästarna och sedan hade jag tänkt vara så duktig och sy upp mina gardiner! Njut av helgens sista dag!

Alla goda ting är tre

Kategori: Aggstar

Frukost; Veboguld med jordnöttssmör och bananpengar. Filmjölk med en halv banan, toppat med Ellens hemmagjorda musli och grönt te.
 
Lunch; Ugnsbakad chokladbollsgröt med turkisk yoghurt och en apelsin i bitar.
 
Middag; Spenat och ricottafyld ravioli med tomatsås.
 
Lördag och snöstorm, vad passar då bättre än att skämma bort sig själv med tre utomordentligt goda måltider. Man skulle kunna tro att jag inte gjort annat än att stå i köket och det är väl nästan sant. Hann med en timmes promenad innan frukost och efter det var jag på en och en halvtimmes helkroppsmassage. Haft värns deiligaste dag, raviolin tog sin lilla tid men det var det värt. Som ni vet så överraskade ju Ellen mig förra helgen med tema-middag. så denna dag var det min tur. Italien är landet som har stått till svars idag. Som efterrätt gjorde jag äkta chokladmoussé och hela familjen uppskattade allt slit.
 
 
Då jag och Ellen var på stan igår så skämde hon bort mig på Indiska. I "fredagsgåva" fick jag dessa fina! Något rätt måste man ju ha gjort!

Nu blir det te och Plura, hoppas ni haft en lika fin dag!
 
 
 
 
 
 
 

Första Mars 2013

Kategori: Aggstar

Alltså så galet fort det går, redan första Mars! Började två i natt sen plockade jag upp Ellen med brödbussen innan vi begav oss till stan. Man borde alltid ha assistans, mycket roligare. När vi lämnat allt bröd blev det lunch på Lilla Mari, jag käka grekiska biffar och Ellen åt Västerbottenspaj med citronmarängkaka till efterrätt. Vi gick på stan och fixade Elina födeledagspresent och jag fick med mig två kokböcker från bokrean plus ett hopprep! Avslutade på Coop innan vi for hem och jag fick skjutsa Ellen direkt på jobbet. Tog ut hundarna på en långpromenad med Monica i luren. Sedan lyxade jag till det med ugnsbakad lax och couscous-sallad till middag. Höll mig vid liv ända till klockan halv 10 då jag hämta Ellen från jobbet igen. Värt vetande och värd dag, nu blire sängen! Natta peeps!