Lite bättre än du

Kategori: Aggstar

I måndags var jag ute och sprang, någon minusgrad och otroligt skön luft. Skön start på veckan!
Igår var vi och hämtade Elina och Linnea i Umeå, så idag har vi myst förutom då jag skjutsade pappa till Holmsvattnet för att kolla på Hebbe och timmarna jag spenderat i matteboken, skjut mig vad jobbigt.
Igårkvälll var jag på vintermässa med jobbet i isladan och sen serverades det trerätters på folkparken. Till dessert fick vi dumlepannacotta och den var lätt bäst.
 
 

Miss Li

Kategori: Aggstar

Mina första konsertfoton. /Ellen

Frostpromenad

Kategori: Aggstar

Igår var det söndag, sol och några grader kallt, så jag tog med mej Agnes på en frostpromenad. Det är en promenad jag bara gör när det har fryst på marken, det är mysigast och torrast så.
 

EUROTRIP PART 5 - SALZBURG

Kategori: Aggstar

 
 

EUROTRIP PART 4 - BUDAPEST

Kategori: Aggstar

 

Uppe med tuppen

Kategori: Aggstar

Nu är klockan redan över nio, men i morse var jag vaken innan sju. Vet inte om det beror på att vi ställt om klockan eller om jag var utsövd. Gick ändå och la oss rätt sent igår. Gårdagen ja, det var en speciell dag. Vår hingst var med om en hemsk olycka, men de slutade väl ändå väl om man ser det positivt. Gjorde frallor i går natt och efter 3 h sömn till så åkte jag och Ellen till Umeå för shopping och Miss Li. Hittade lite fina saker, trots lördagshetsen på stan, middag på allstar. Och Miss Li med sitt gäng var kung, fantastisk föreställning på sagateatern. Tur jag är uppe tid för matten ska pluggas, sen är jag sugen på milen och sen är det ju faktiskt söndag så det ska hinnas med att chilla en hel del.

Shit pommes

Kategori: Aggstar

Mindre än 8 veckor till jul. Kan inte tro detta, känns ju som igår vi satt och skulle äta julmiddag med våra fina svenskar på en av Australiens vackraste öar. Markant skillnad till årets jul kommer det bli, skönt på sitt sätt såklart.
Idag har jag bara haft en nk-lektion sen fick jag åka hem och satt med matten ca 4h... Sprang till Hällern för att jaga ut mattespökena och insupa helgen. En lektion på måndag, sen ska jag ha lov. Gud så lyxigt att plugga kan tyckas, men där blev jag bedragen och taggar istället prov i både nk och matten veckan därefter. Men vad gör det då jag vet att Elina kommer på tisdag, det kan man ju leva länge på.
I nuläget har vi bara 2 hästar och det är väldigt skönt tycker pappa, detta ska han få höra till sommarn. Dock så har vi ju 2 hingstar på gården som idag gått och blivit pojkar, synd för dom, bra för oss. Nu ska jag gå och lägga mig för jag ska nämligen upp om lite mer än 4 timmar för att baka frallor, ojojoj.

EUROTRIP PART 3 - WIEN

Kategori: Aggstar

 
 

EUROTRIP PART 2 - PRAHA

Kategori: Aggstar

 
 

EUROTRIP PART 1 - BERLIN

Kategori: Aggstar

 

Torka inga tårar

Kategori: Aggstar

Sunny sunday

Kategori: Aggstar

I gårkväll åkte jag och Ellen ut med kanoten för troligtvis sista gången i år. Sjuukt vackert men rätt kallt även fast vi klätt oss rejält. Det var tunn is kvar på vissa ställen och ibland var man tvungen att stanna bara för att få ta in det fina. Idag har jag haft fixardag här hemma och då Ellen hade ledigt mitt på dagen gick vi ett varv runt Hötjärn. Den sista bilden är från då jag steg upp i morse, nu får det mer än gärna vara vinter. Avslutar denna dag på bästa sätt med sista avsnittet av vampire diaries i nya sängkläder.

Gryning

Kategori: Aggstar

När Agnes kom hem från jobbet och jag vaknade vid gryningen var det frost och klar himmel!

Vattenfix och gula gubbar

Kategori: Aggstar

 

Jaoo

Kategori: Aggstar

Såhär brun är jag dessvärre inte, men man kunde ju hoppats. Solen tog sig fram nu i eftermiddag så jag tvinga ut Thelma på promenad, skönt var det. Men nu har jag dött här i fotöljen och borde verkligen plugga matte, men det kändes så otroligt jobbigt. Nästa prov om 3 veckor, varav en vecka är lov. Verkar inte lovande.. Nä fan nu får jag ju ta tag i mig själv. Detta håller inte!!

Last night in Sydney

Kategori: Aggstar

Sista kvällen i Syndey hade vi anmnält oss till att vara med på en s.k partybus. Den skulle ta oss runt på 5 olika barer, där vi var ungefär 1h och sen vidare till nästa bar, som pubcrawl. Alla som känner mig vet ju att jag har en förkärlek till russebussar i Norge, så det var ju lite av en dröm som slog in denna natt. De 2 norska tjejerna i vårat rum var med och vi träffade sjukt mycket roliga människor på bussen bland annat 3 fina engelska pojkar som vi skulle få se mycket mer av senare. Alla bilder är tagna med Ellens digitalkamera och superdålig kvalla, men de gör mig glad.

Tyck synd om mig nu, jag är vaken hela natten

Kategori: Aggstar

Asså jag dör av Maria Montazami, hon är ju för rolig ass.
Skippade matten idag för att jag mår så kopiöst dåligt, orkar inte leva akkurat nå. Naturkunskapen var nog jobbig och megadrygt att åka upp för bara det där, men vad gör man. Kroppen är tung och livet är inte lätt för tillfället. Varför kan man inte uppskatta livet då man mår konge och är frisk!! Smaken börjar försvinna och jag känner ingen lukt längre, roligt liv. Var och tog in hästarna ikväll för att pappa är tillbaka på lassa och Juni åker på en ledsam tur i morgon. Tror seriöst jag har feber så nu ska jag sluta prata skit och gå och lägga mig. Stackars den som måste läsa detta, vet dock att Monk gillar mina texter så jag har väl gjort någon glad=)
Ta hand om er och bli för fan inte sjuk, fett ovärt.
Bara 2 veckor tills jag ska få kolla in i dessa ögon och bli matad igen!

Crescent Head

Kategori: Systerresa 2011-2012


Efter våra fina dagar i Sydney var det tid att dra vidare norr ut. Vi gjorde östkusten med några coola katter från topdeck och första stop var surfing i Crescent Head. Underbart väder och 2 grymma dagar som resulterade i träningsvärk och delfinspaning i solnedgången.
 
 

Eg savner Langaard bhg

Kategori: Aggstar

 

Söndagen 14 oktober

Kategori: Aggstar

I fredags såhär lagom till helgen så passade jag på att bli förkyld. Det är ju inte mycket man kan styra och ställa över här i livet så det är väl bara att gilla läget. Som Nilsan skulle sagt. Jag har mest legat på soffan och tyckt synd om mig själv, vilket är helt okej då det känns som om bröstet ska spricka när jag hostar. Men jag har ätit massa frukt, druckit c-vitamin och tusen koppar te. Hoppas jag är bättre i morgon då man måste pallra sig iväg till skolan. Har stått och stekt plättar i vad som kändes som en hel evighet, kan dock trösta mig med att det var jävligt gott och inte en enda gick till spillo. 10 veckor kvar till jul, 5 veckor tills vi drar till Åhus för att hälsa på finaste killarna  och om 2 veckor kommer Elina och Linnea. Bara roligheter som vääntar nu.

Torsdag 11 oktober

Kategori: Aggstar


Igår lyste solen på oss i Lövvattnet, det var behövligt och väldigt trevligt. Jag och pappa passade på att fota hästarna och framför allt hingsten som vill ha nytt hem.

Coogee and Bondi beach

Kategori: Systerresa 2011-2012

Då vi återhämtat oss från jetlaggen, vilket tog typ 3 dagar, så begav vi oss till Coogee beach för att göra "walken" som är lite av ett måste då man är i Sydney. Vi gick med några människor från vårat hostel så vi fick bra info under tiden. Åre-tatueringen satt på en engelsman som hade besökt Åre och fullkomligt älskade det och typ allt som hörde Sverige till. Walken avslutades med lunch på ett mexikanskt hak som låg mitt emot detta utomhusgym på bilden ovan, man bugar och bockar. 

Tisdag 9 oktober

Kategori: Aggstar

Tjaa! Tisdag och snart var denna vecka över också, haha nejdå, eller jo det är ju sant. I söndags var jag och mamma och såg vad som kan ha varit en av tidernas bästa film, enligt mig. Jag vill bara se den igen och igen och igen. Missa den för guds skull inte. Just nu gör vi svinjobbiga grejer på matten men det är väl bara att försöka pränta in och härda. I förrgår landade ju som sagt Ellen på svensk mark som ni alla sett och just nu är hon hos Elina och jag kunde inte ha varit mer avis. Men jag får väl försöka härda ut tills Linnea och Elina kommer i slutet av denna månad. Annars så är läget stabilt och livet rullar på. Jag har skjutsat pappa till hockey och ska nu se på nå roligt.

Paris. First class. International

Kategori: Aggstar

Hej!
Nu har jag landat i Svea rikes mitt, det känns väldigt skönt måste jag säga. Det har varit en intensiv och spännande månad! Sist jag skrev här på bloggen var i Salzburg, jag tänkte nu sammanfatta resten av resan så gott det går. 
 
Vi lämnade alltså ett vackert Salzburg för ett 28gradigt Rom. Efter ett mindre trevligt nattåg med akut magsjuka för min del, klev vi snart in på ett billigt hostel på en söt liten bakgata. I Rom spenderade vi två dygn tillsammans med allt för många andra turister. Av någon anledning blir inget särskilt charmigt då alla ska ta kort, stå i kö och posea med utklädda Romare. Vi fick i allafall se collloseum, Vatikanstaten och en massa gamla ruiner, ganska imponerande faktiskt. På ett ställe hade dom grävt upp en gata och spärrat av den. Någon meter nedanför marknivå låg den "gamla staden" kan man säga. Vattenledningar, väggar och små poolliknande saker som bara asfalterats över. 
Rom bjöd på pizza, pasta och en hel del glass! Glassen alltså! Första gången vi köpte gelatti satte vi oss utanför affären på en kyrktrappa och njöt av skuggan. jag kunde inte stå emot frestelsen där vi satt så direkt då glassen var slut gick jag och köpte en ny. Är det semester så är det! 
Rom var vackert, men där vi hängde var det så himla mycket trafik och hets, så det kändes nog med två dagar i storstan. 
 
Vi hade en hel del beslutsångest om vart vi skulle åka härnäst, Amalfikusten i södra Italien var tydligen genuint och fantastiskt och något man ska se före man dör, Cique terre var också något utöver det vanliga, 5 byar vid kusten som ia alla fall till viss del är en del av världsnaturarvet. För att inte nämna Sicilen, Napoli, Piza, Venedig. Men eftersom vi båda kommer åka tillbaka till Italien någon annan gång bestämde vi oss för att åka till Frankrike. Närmare sagtTaiz´e.
 
Att åka tåg från Italien till frankrike är inte billigt, även om man har interrail pass. Först köpte vi en tågresa för 100 euro, men insåg snart att det var skamligt dyrt så vi begav oss tillbaka till tågstationen för bättre lycka denna gång. Där träffade vi en reko man som fixade en resa som gick genom Geneve och kostade oss bara 20 euro. Efter Gracia, gracia! Arrividechi, arrivedechi! (vet ej hur det stavas) gick vi för att fira detta med pasta och pannacotta. Dock var mitt interrail försvunnet så vi halvsprang tillbaka till stationen och bad till gudarna att det låg där. Som tur var hade den rekordeliga mannen det i säkert förvar. Han kom personligen och gav det till mej "Only for yuoo" sa han med italiensk brytning. 
I Taiz´e tillbringade vi 4 dagar, första natten höll vi på att frysa ihjäl, vi bodde ensamma i en barack och bestämde oss för att sova skavis, det var rått uti rackarn och vi hade bara våra tunna sovsäckar och en filt att dela på. Hu. Taiz´´e var inte som vi minns det från sist vi var där, 15 år gamla. Nä, det var nog inte vår grej kan vi konstatera så här i efterhand. Men det var i allfall ett skönt avbrott efter alla huvudstäder och flängande. 
 
Från Taize åkte vi vidare till paris. Ahh PARIS! som man säger. Martas moster och kusiner bor i Paris, inte långt från triumfbågen, på Wagram närmare bestämt. Där har dom ett hus, ja ett hus i Paris, det finns faktiskt. Snälla som dom var lät dom oss bo hos dom. Väldigt lyxigt tyckte vi det var, fick god frukost, eget sovrum och ett kök att laga mat i. Jag och Marta stod för matlagning flera kvällar, så kul att laga mat! I Paris åkte vi till slottet i Versailles och kollade på den gigantiska trädgården coh Marie Antionettes hus. Vi fönstershoppade på champs ellysses, Såg Sacre coeur, Montmartre och Amelie from Montmartres caf´e, les deux milles. Vi gick till Notre dame och såg upp på alla små odjur i sten. Blev så klart sjukt sugen på att se Ringaren i Notre dame. På kvällen gick vi och såg på eiffeltornet då det satte igång att blinka vid 22.00. Däremellan hängde vi med Martas fina släktingar och spelade Ruzzle och såg film. Vi hade det helt enkelt allmänt bra och koste oss!
 
Vi blev i Paris lite längre än vad vi tänkt eftersom det var strejk på tåget mellan Paris Och Holland, men det gjorde inte oss något. I alla fall åkte vi därefter till Utreicht, där hade Marta också en bekant som vi bodde en natt hos. Han bjöd på god mat och visade oss runt i Utreicht, vilket var en jättefin stad. Tydligen var det en studentstad, skulle lätt kunna tänka mej att plugga någon termin där! 
Efter detta åkte vi till Amsterdam, där vi gjorde ett sista intensivt dygn. Av en slump och på grund av dålig framförhållning hamnade vi på ett kristet hostel i hjärtat av Red light district. Det var, ja, interssant. Inte riktigt vår grej kan man säga, fast mest var vi ju ute och vandrade. Vi såg Anne Franks hus, vackra byggnader och kanaler.
Så till något jag inte kan uppskatta med amsterdam: Vi gick på en av gatorna med prostituerade i skyltfönstrena, kan erkänna att det var ingen höjdare. Det kändes faktiskt ganska fruktansvärt då man tänker på vilken branch det är, sjukt att det är en slags turistattraktion!
 
Här i Amsterdam gjorde jag mitt livs första springnota, eller dine and dash som vi fick veta att det kallas på engelska. Till mitt försvar så var det inget jag planerat, glömde helt enkelt att betala! Men man kan ju bocka av den från sitt livs bucketlist nu, hehe.
Annars så var Amsterdams höjdpunkt när vi gick på konsert på Paradiso. Paradiso är från början en kyrka som byggdes om till uteställe någon gång på 60-talet. Det har varit en viktig plats för hippiesen, punkarna och ravepartyn. Sherry Dyanne såg vi, hon sjöng jazz och var grymt bra faktiskt! 
 
 
 
Så var det då dags för sista tågresan. Amsterdam till Köpenhamn med nattåg, 16 timmar tog det. Skönt att ha det överstökat så att säga! Väl i Köpenhamn var det som vanligt. Noll framförhållning betyder att vi åker till Stockholm i första klass för 1200 spänn.
Ja väl, man ska ju sluta på topp som man säger. 
 
Peanuts on the floor, please!
 

Sydney part 1

Kategori: Systerresa 2011-2012


Den 10 september förra året åkte vi till Australien, eftersom uppdateringen de 9 månaderna inte var konge tänkte jag nu lägga upp en hel drös bilder från vår resa. Mest för våran skull för att det är så himla roligt att gå tillbaka i arkivet och se vad vi gjorde.
Efter 2 dagars resande landade vi i Sydney, jetlaggade nåt så fruktansvärt men pepp på livet. Här är några bilder från de första dagarna, då vi mest kollade läget och vandrade runt i staden. 

Vecka fyrtio

Kategori: Aggstar

Söndag och så var denna veckan över. Det går fort nu, fast det kändes dock som om denna vecka aldrig skulle ta slut. Tror det beror på att jag har haft helg-feeling halva veckan. Har jobbat 2 dagar och skolat varje dag. I tordags var jag klar på skolan tidigt och det spöregnade så jag och mamma myste framför film. Efter skolan i fredags tog jag bussen direkt till Umeå för att hälsa på pappa på NUS. Han mådde väl inte bäst, men det är ju bara att gilla läget. Efter en vända på stan och coop så åkte jag och mamma hem i regnet. Igår morse klockan 3 befann jag mig på bageriet för småfrallebakning. Det gick bra och jag var hemma innan halv 7, så då blev det två timmars sömn till. Och då jag vaknade efter det var det ju som att vakna till en ny dag. Igår skedde inte många knop, vi var ute på en promenad då det var hyffsat uppehåll i regnet. Annars så låg jag mest på Ellens säng med Thelma och sorterade bilder. På kvällen var vi bjudna av jobbet till Storstugan där sista middagen serverades innan de stänger. Det bjöds på oxfile med buffe och till efterrätt var det min favorit marängsviss. Idag sov vi länge och avnjöt frukosten nästan lika länge, annars så har mamma tvättat bilen medans jag var psykiskt stöd, nu har vi just skypeat med Elina och ikväll blir det bio!

Min Onsdag

Kategori: Aggstar

Idag gjorde jag det för fjärde gången sen jag komme hem, jag svänger ut på det vänstra körfältet och inser det först efter några 100 meter. Oftast svänger jag ut på höger körfält men nu har det som sagt hänt 4 gånger att jag svängt ut på fel sida och det är lika hemskt varje gång. Som tur var har det varit lite bilar i sikte alla gånger. Man tänker ju inte på vilken sida man ska vara, för man vet det ju, men troligen har min hjärna tagit en tur tillbaka till Australien och då automatiskt kört ut på vänster sida. Hoppas det går ur Australien-mode innan olyckan är framme. Hur som, jag lever och mår det är väl det viktigaste.
Efter frukost sprang jag milen, slog inte tiden från förra veckan, men skyller på att jag inte är van att träna på morgonkvisten, kroppen har ju inte riktigt vaknat till liv. Efter lunch åkte jag upp till stan för två timmar mattematik plus att jag har varit duktig och pluggat hemma. Pappa har opererats idag och det hade gått bra, lite lullig och ont har han, men det får han väl ta. Rastade mamma och hundarna på kvällskvisten och kvällen har spenderats framför tvn med fruktsallad och römme. I morgon är det torsdag och sen är det ju tametusan helg igen, gud vad tiden rinner iväg!

Tripp, trapp, trull

Kategori: Aggstar

 

Rosa Oktober

Kategori: Aggstar

Det är en sjukt nöjd tjej som sitter bakom datorn just nu. Vi fick nämligen igen matteprovet idag och jag klarade det med råge, läraren tyckte jag var duktig och där släpptes klumpen i mitt bröst.

Sparar firandet till helgen, frånsett skolan har jag även hunnit med att jobba 4 h, sprungit en tur till Hällern, lagat risotto och chillat rätt hårt. Första oktober idag och det är ju bara mer än skönt kan jag tycka. Tänkte lägga mig tidigt ikväll och läsa min supertöntiga bok som måste läsas ut fortast möjligt för att jag är så otroligt less på den. Haaade