Hade lovat mamma att skriva nåt värt, men jag hade inte så mycket värt att berätta så istället bjuder jag på stor-lövvattnet

Kategori: Aggstar

Tgif.

Kategori: Aggstar

Och att den snart över. Kickstartade dagen med naturkunskap och det gick ju bättre än väntat. Sen brände jag av 2 timmar på friskvårds, frikväll i staden så gratis träningen var ju tvungen att ske rejält. Drev runt på stan och blev förjävla less. Men sen mötte jag upp Emme och Finn för middag på Calles så det var ju helt klart värt väntan. Grillbuffé och jag åt tills jag storkna. Nu har jag landat i soffan, Skavlan är på tv så man känner sig ju som hemma eller som i Oslo mena jag ju, myzzz. I morgon ska jag vara på bageriet innan 4 så det är väl lika bra att gå och snutta kudden.

I´ll be yours if you be mine

Kategori: Aggstar

Domedagen. Dagen då det första matteprovet skulle göras. Men nu är det i alla fall gjort och vi kan ju bara be till gudarna att det gick vägen. Kommer bli världens längsta helg, då vi inte får tillbaka provet förrän på måndag. Naturkunskapsprovet i morgon känns något lugnare, men spännande ska det bli. Hur som, idag då jag var klar på skolan mötte jag upp mamma för lunch och handling på obs. Det har spöregnat hela förmiddagen men på eftermiddagen blev det lite spännande väder så jag knäppte några bilder, så att Ellen ska få lite hemlängtan också. Nu blir det hela Sverige bakar, melon och te.

Utan snus i 2 dagar försmäcktar vi på dennna öööööö

Kategori: Aggstar

Elina älskar denna dam och man förstår henne, länge leve Pippi!

90 dagar kvar till jul

Kategori: Aggstar

 

Public service

Kategori: Aggstar

Och så var vecka 38 över. I helgen har det hunnits med det ena og det andra. I lördags befann jag mig på jobbet hela förmiddagen och eftermiddagen spenderades i loge 26 på hockeyn där Skellefteå fick stryk av Växjö, så det var ju mindre roligt. Klockan 9 förgyllde Plura och Måns Herngren mitt liv, lika bra som alltid. I morse började jag dagen med plugg och vid 1-tiden brännde jag av milen för veckan. Nu har jag målat naglarna kycklinggula och ska bege mig till sängen. I morgon väntas jobb och sedan står matematik på schemat. Peace ut.
P.S. Denna donnan befinner sig för tillfället i Romaaaaaa
 

21 September 2012

Kategori: Aggstar

Fina och braiga fredag. Sovmorgon, stan för en lektion av cellmikroskopiering. I Lövånger igen innan 12, mötte upp mor och far för ett varv på skördemarknaden sen mötte vi upp familjen Lundberg/Granlund för skördelunch på Storstugan. Lite matte-plugg innan jag gav mig ut på fredagsrundan. Till middag lagade jag stekt älgfilé på rostat surdegsbröd med potatisklyftor. Avrundade aftonen med Monk i örat och en promenad till Broträsk. Nu har jag druckit upp te-koppen och ska göra pappa sällskap framför Skavlan. I morgon är det jobb på bageriet och hockey som står på schemat. Snakkes. 
 

Fredag

Kategori: Aggstar

Twin desires

Kategori: Aggstar

Mindre än 14 veckor till jul, guud så trevligt. Annars då? Förutom att räkna ner dagarna tills detta plugg är över, så chillar jag rätt hårt. Tränar, äter, läser matte, sover och jobbar lite mellan varven.
Övre bilden är från gårdagen då det var dubbla rengbågar varav den ena man kunde se hela böjen på, han dock inte fånga det på bild.
Den andra är från min och Thelmas promenad idag.
Nu ska jag ta min tekopp och mandarin och mysa ner mig framför tvn. För idag har inget mindre än "hela sverige bakar" premiär!

Tagluff

Kategori: Aggstar

Goddagens!
Ellen här, detta är den... ja, elfte dagen pa tagluffen om jag räknar rätt.
För tillfället befinner vi oss i Salzburg, Österrike. Vi anlände igar eftermiddag efter en sextimmar tagresa fran Budapest. Inget ont om den, det var hur vackert som helst, en skinande sol,  berg med snötoppar, gröna kullar och sma söta byar. Idag är det däremot lite regnigt här i Salzan, har just ätit min bästa hostel-frukost nagonsin. Gleder mej till de närmsta tva dagarna vi ska vara här. Igar sag vi Sound of music, ganska viktigt eftersom det var här filmen spelades in. Till det at jag en äkta Salzburger Mozartkula.
 
Fran borjan da, jag mötte som sagt upp Marta i Stockholm förra lördagen. Vi akte sedan till Köpenhamn, efter manga kilometers promenad runt staden hittade vi ett hotell som rymde tva hemlösa själar. Vi förbannade varan sponatanitet den kvällen.
Seadn bar det av till Berlin, en väldigt härlig, kreativ stad med massa saker att titta pa och göra. Sadär i början av resan var vi väldigt hurtiga och var ute och sprang pa morgonen. Nu vet vi bättre och har bytt ut intervaller mot strosande.
 
Sedan akte vi till Prag, at tjeckisk mat, strosade pa fina gamla gator och pubcrawlade. Vi bodde väldigt fint i Gamla stan, just bredvid slottet. Att ta sig till tagstationen och vidare till Wien var svarare än man skulle kunna tro, eftersom varje tjeck man fragar har en egen asikt om hur man tar sig dit. Vart nu dit var, det visste nog inte alla heller. "Nej, man kan inte aka den sparvagnen", "Ni maste ta tunnelbanan", "ak tillbaka tre hallplatser", "ta en annan sparvagn, hoppa av och ta en annan".
Iallafall, Wien, har inte jättemycket att säga om den staden, spenderade inte sa mycket tid där, sag en sjukt dalig Woody Allen-film och sag den spanska ridskolan.
Budapest var dock en fin stad, vi bodde pa Pest-sidan, som uttalas Pescht. Ganska varmt väder sa vi gick till Scechenyibadet. Ett utomhusbadhus som finns kvar sedan turkarna hade makten över Ungern. Vi var ocksa pa Szimpla, en bar som räknas till världens tredje bästa, vi vet dock inte hur man har kommit fram till det. Men bra var den, dom visade gammal svartvit avantgarde-film och serverade enorma och goda hamburgare. Vi var ocksa turistiska och gick pa en guidad tur, väldigt intressant och varmt.
 
Det var nog allt för mej för den här gangen, nu vill en tyska använda min dator.
Hälsa hem!
 
 
 
 

I morgon är det en ny dag

Kategori: Aggstar

Inte är det som det var

Kategori: Aggstar

Kan börja med att säga att Ellen har återfunnits. Just idag befinner hon sig i Budapest och ska/har varit på ett turkiskt badhus för de hade tydligen kongeväder. Igår hängde de i Wien, de har även hunnit med Prag och Berlin. Roligt för dom...
 
Jaja, nu ska vi inte vara bitter, jag har det ju inte så pjåkigt själv. Kongeväder har det ju varit även här idag och 14 grader får man väl inte klaga på. Jag begav mig ut på en mils terränglöpning före middagen, sliiten blev man ju men gött vare. Till middag käka vi stekt fläsk och stuvade makaroner, nydeligt! Jag har just varit ute med Thelma, Millie och pappa på en tur till Broträsk på cykel och nu ska jag spendera resten av kvällen i soffan och det ska bli föträffligt skönt. Körslaget är ju ganska diverse egentligen men i Team Bagge är ju ingen mindre än Fredrik Landström med och det måste ju faktiskt ses, för att sjunga det kan han ju. Sen är det Plura, värns bästa program som går på tv akkurat nå! Sen kan vi ju faktiskt hoppas att AIK krossar Luleå också. Snakkes!


Lördag den 15 September 2012

Kategori: Aggstar


Braiga lördag är här och veckan har passerat så fort att man knappt hunnit med. I morse sov jag längre än jag behövde och efter frukost cyklade jag till mamma som befann sig på Hällern för att bjuda trötta jägare på kaffe och kaka.

Huvudet upp och fötterna ner

Kategori: Aggstar

God kväll!
Tisdag och den fjärde skolveckan har kommit igång. Det rasslar ju bara till och sen är det jul, men innan dess ska jag ha sex prov godkända och förhoppningsvis två godkända slutbetyg. På tisdagar har vi mattelektionen klockan 16.10-17.00, om det hade skett på gymnasiet hade jag totalvägrat. Men äldre har man ju blivit och då får man väl börja ta lite ansvar också. Det gjorde jag ju såklart innan också, men då mest i allt utanför skolan.
 
Less tjej 17.20 i väntan på hämting av mor min.

10 September-kontraster

Kategori: Aggstar

Denna tid, denna dag för precis 1 år sedan satt jag och Ellen på Arlanda och väntade på första flyget som skulle ta oss till Finland med slutdestination Sydney, Australien. Jag kommer ihåg varenda minut, hur pirrigt det var i magen och hur spänd man var. Hög på livet utan att ha en aning vad som väntade. Hade man kommit ihåg allt och skulle egentligen visumet funka så att vi överhuvudtaget blev insläppta i landet. En miljon frågetecken och lika många förhoppningar. Trots några motgångar, men om man reser i 9 månader får man väl leva med det, så blev det ju faktiskt hur bra som helst.
 
Idag den 10 september 2012 klockan 21.38 sitter jag vi matbordet, har varit uppe på mitt rum i 1 h och pluggat matematik. Klockan 7 hade jag duschat och bytt om till pyjamas efter jag varit ute och sprungit. Nu ska jag borsta tänderna för att sedan gå upp och se första avsnittet av svenska hollywoodfruar på tv3play och sedan ska jag sova för i morgon ska jag som alla andra dagar till komvux för att läsa matte och naturkunskap.
 
Idag så befinner sig Ellen Löfroth på okänd ort, hon åkte i lördags till Stockholm, efter några dagar hos Linnea i Sundsvall, för att möta upp Marta och de skulle samma kväll ta interrail-tåget till Köpenhamn. De ska tågluffa genom Europa och det är det sista vi hört från henne, jag tror hon har det toppen någerst och jag borde nog vara avundsjuk. Men så länge vi inget hör, så länge behöver jag ju inte vara avis.
 
Nu ska jag krypa till sängs, med tron på att nästa år då sitter jag inte här.

Bullar är livet

Kategori: Aggstar





Hela eftermiddagen har jag och Ellen stått i köket och fejjat. Rullat köttbullar och bakat bullar. Middagen blev ju något utöver det vanliga. Avslutade dagen med ett varv runt Hötjärn och nu blir det sängen för i morgon börjar jakten och pappa ska skjutsa mig till bageriet innan dess. Kan även skryta med att vi såg en älg när vi var ute, sprang över vägen inte mer än 10 meter framför oss!
 
 
 
 
 

1 September

Kategori: Aggstar

Första dagen av hösten är här och skönt är väl det! Mamma och även Manne fyller år en dag som denna. Vi har firat mamma med lingoncheesecake som Ellen gjort och till middag blev det kräftor. Stea och Eva komme på deras fyrhjuling, med fina och färska grönsaker. Jag körde sporty spice fyrhjuling med mina ull-tofflor i mammas träskor och Ellen höll på dö, men det bju jag på.