A Pretty Wet Place

Kategori: Systerresa 2011-2012

Australien är känd för sina stora saker som finns på många ställen. Bland annat den stora bananen, räckan, melonen osv. I Tully står det enorm stövel och det är för att i Tully regnar det mest på hela året i Australien. Jippi kanske ni tänker, vi fick vara med om regnet, men det är ju varmt ändå och jag tycker nog ändå på våra nio veckor där att vi hade lika många soldagar. Då det var sol och helg= lika med ledighet, så tog vi bikinin och solkrämen till Alligator Nest, en creek 20 minuter från Tully. Varje helg kom jag och Ellen hem med varsin solbränd näsa, men så jävla värt det.

Nyårsafton

Kategori: Aggstar

Nyårs 2011 avslutades såhär, kommer vara så olikt årets slut men bra blir det nog hur som helst. Och om 2012 var ett riktigt bra år, så är jag helt säker på att 2013 kommer vara lika bra, snäppet bättre till och med. Mycket förändringar är något som är säkert, för allas skull!

Sista 2012

Kategori: Aggstar

I Love Tully

Kategori: Systerresa 2011-2012

 
 
Efter ca 2 månaders chillande var vi less, vi åkte först till Bowen men det slutade i tårar så vi åkte upp till Tully, där våra 3 engelsmän höll hus. Flyttade in på Banana Barracks, samma natt kom 4 svenska killar och flyttade in på vårat rum. Tully är ett litet ställe tjugo minuter in i landet från Misson Beach, då folk frågar vad som var bäst med våran resa vill jag svara Tully, men vissa delar var även de värsta. Vad namnet antyder så har detta ställe att göra med bananer. Vi var dock utan arbete den första veckan, men då jobba vi på brännan, och drog även in lite på hyran genom att städa baren och gräva lite vattenledningar.

22 blev man också

Kategori: Aggstar

28 Decemeber

Kategori: Aggstar

27 December

Kategori: Aggstar

Så har man överlevt en tvådagars, men nöd och näppe. Sjuukt roliga kvällar så det var ju värt det. Fosterställning igår men idag är livet lättare. Nu ska jag återgå till sängläge, det enda rätta en dag som denna. Lite VD på det och skutan är i hamn.

Julafton 2012

Kategori: Aggstar

Vaknade halv 7 med denna i sängen, skickade dock ner henne och sov vidare någon timma.
 
Stekte amerikanska pannkakor till alla och avnjöt de på onyttigaste viset.
 
Grannen stod grön och grann i stugan.
 
Fint även utanför stugan. Kommer sakna alla dessa julljus.
 
Jag fick mycket fint, bland annat en klocka, namnhalsband och ett fotobok från resan av Ellen, mycket nöjd.
 
Pappa, Linnea, Elina, Ellen och Thelma in action.
 
Mamma och pappa fick en rebus, som blev biljetter till First Aid Kit med jag och Ellen.

Efter kalle öppnade vi klapparna, Elina fick denna fina utstyrsel av tomten så hon hjälpa moster Agnes i köket.
 
Julmat.
 
Jag var sugen.
 
Efter maten gick jag och Ellen på andra promenaden för dagen, kvällen spenderades med spel och julgodis.

23 December

Kategori: Aggstar

Vaknade till vackert väder, frukost framför julkalendern. Sen har vi haft arbetsläger här i Lövvattnet. Som ni kan se ovan.Träningsvärken kommer nog infinna sig i morgon. Annars har dagen mest bara varit en lång väntan. Men till slut kom hon, Elina. Vi har myst hela kvällen, legat under salsbordet och ätit rispuffar. Dansat kring och med tomten. Kännt på alla julklappar. Nu sover lilltjejen såklart och de som befinner sig på hemmaplan äter godis och ser på love actually.

Dan före dan före

Kategori: Aggstar

Idag tog vi in grannen och klädde den, allt ska på som farmor skulle sagt, nästan allt åkte på från hennes och mormors glaskulor. Sen komme Monica, vi har bland annat kört skoter och lagat god mat. Mycket bra dan före dan före dopparedan.
 
 

21 December

Kategori: Aggstar

Nu vänder det, idag går det åt ljusare tider. Börja tre i natt och var hemma innan nio, sov två och en halv timma till. Var mer död än levande, men vaknade till liv efter jag och Ellen vart ute i över två timmar. Tomtefudge och nu har jag och Ellen just kikat på senaste så mycket bättre och skrattat många gånger! Sängen nu för i morgon måste man va pigg!
 
 

Nu var det jul igen

Kategori: Aggstar

 
 
/E

Wo Men

Kategori: Aggstar

Augusti, Storholmen.
/E

20 December

Kategori: Aggstar

Fyra ynkliga dagar till jul, tre dagar tills Elina med familj kommer och två dagar till Monk kommer på besök. Bara en massa längtan nu, men efter jul väntas mer trevligheter och sen är det ju snart sommar igen. Igår var vi och bowla med jobbet, jag vann inte. Slutade jobbet innan tolv idag, efter världens största fika, är fortfarande mätt. Varit ute och gått med Ellen och hundarna i över en timma och nu har vi just gjort rocky road, jävligt gött. Leverar några sjukt dåliga bilder, bara för att.

Tillflyktsort

Kategori: Systerresa 2011-2012



MMisson Beach var lite bäst, bara för att det är så jävla bra där, fint och lite som Robinson. Vi träffade en kille som levde så också, han hade blivit av med sin bil och alla pengar, så nu sov han på stranden och fiskade till middagen, ung, snäll och givmild vat han också. John komme på besök då vi spenderade vår helg där och det var bra.

Misson Beach

Kategori: Systerresa 2011-2012

Vi tröttnade på Cairns och åkte tillbaka neråt. Misson Beach hade vi hört mycket bra om så det blev nästa stop. Skydiving var en av aktiviteterna som stod på schemat. 14 000 feet och så jävla fett.

Cairns

Kategori: Systerresa 2011-2012

I Cairns spenderade vi lite mer än två veckor, bodde på bästa hostlet men prövade även ett annat bara för att snåltarmen klämde. Men allt ont för något gott med sig, där träffade vi svenskar som var kompisar med killarna vi skulle spendera grymt mycket tid senare, insåg igen hur liten världen är igen. Chillade vid lagunen och var på tur med bästa hostlet. Käkade middagarna ute och rände runt på olika klubbar. Blev pepparkakor, lägg märke till Ellens shortsränder.

Cairns - Sista natten med gänget

Kategori: Systerresa 2011-2012

Sista kvällen spenderades på The Woolshed efter en utsökt måltid. The Woolshed är ett ställe som garanterat alla som besökt Cairns befunnit sig på. Vi hade några sjuka kvällar där, hyffsat brun har man hunnit bli på ca 3 veckor också!.

18 December

Kategori: Aggstar

Första skoterturen för denna vinter är gjord. Vi var uppe på Kälsberget jag, David och Herman. Grillade hamburgare, lussekatter och drack glögg. Gott vare och nu är man mätt och nöjd för dagen. Den snöiga bilden är från min promenad tidigare idag.

17 December

Kategori: Aggstar

double fun
Om en vecka sitter vi där och då är tyvär väntan över.

Julebord

Kategori: Aggstar


Julbord på Lufta med Norra Skogsägarna, knäcken kommer snart ur öronen. Men gott vare ju.
 
 
 
 

Refused

Kategori: Aggstar

Lördagskvällen spenderades på Exel Arena i Umeå, Refused avskedskonsert stod på schemat! Det gick vilt till, men vi överlevde och spännande var det!

Skype-session!

Kategori: Aggstar

En vecka tills vi ses!

Nu ska vi rocka till Refused

Kategori: Aggstar

Riktigt trevlig fredagskväll!

Kategori: Aggstar

Spenderade gårdagen hos Lisa med fina bf-tjejer. Ost, vin och pojkbesök. En tur till Allstar hans med, sedan kraschade jag och Ida hos Lisa efter mycket surr. En oerhört smickrande bild på oss bjuder jag på också.

Cairns Zoo

Kategori: Systerresa 2011-2012

Great Barrier Reef

Kategori: Systerresa 2011-2012



Från det ena revet till det andra. Whitsundays havsliv är fint men ingeting mot för Barriärrevet. Såg både Nemosar och sköldpaddor. Jag snorklade med Ingrid, går upp tio minuter innan henne, tror ni inte hon då ropar att hon sett haj. Men detta har jag förträngt...

Snorkling, Whitsundays

Kategori: Systerresa 2011-2012

 
 

Whitehaven Beach, Whitsundays

Kategori: Systerresa 2011-2012

 
Ord är överflödigt.

14 December

Kategori: Aggstar

Bara tio dagar till jul, jag och Thelma startar dagen med frukost på Ellens säng tilsammans med nyaste vampire.

Juljobb

Kategori: Aggstar

Knäck, pistagekola och julkort. "Have yourself a merry little chritsmas"-kortet är det vi skickade från Australien förra året. Det står bland annat att vi bara hade 4 dagar kvar på våran j*vla/kära bananfarm, sikka tider det var alltså! Middagen serverades i saln framför hockeyn med främmande.
 
 
 

Lucia-dagen!

Kategori: Aggstar

God morgon och glad Lucia!
Såhär har min morgon sett ut, vaknade utvilad efter tio timmars sömn och började dagen med Lucia på tven och julkalendern. Har just avnjutit en lite bättre frukost tilsammans med musikhjälpen. Idag ska jag och Ellen baka julgodis då Ellen kommer hem och tills dess tänkte jag gå ut ock skotta lite bland annat.

12-12-12

Kategori: Aggstar

Snart är längsta dagen till ända. Igår när jag komme hem från jobbet och gjort klart min sista nk-uppgift gick jag och la mig i fyra timmar. Sedan klockan åtta igår kväll har jag alltså varit vaken, vi skulle se Hobbit i natt klockan tolv och då vi kom hem från den åkte jag direkt på jobbet. När jag idag var klar på jobbet var det sista mattteprovet som gick av stapeln. Det gick bra och jag har fått betyg i kursen, sjukt jäkla nöjd över mig själv. Är alltså helt klar med skolan för denna gång, vilket känns otroligt skönt. Lite tråkigt är det ju såklart men fördelarna väger upp nackdelarna! Har just kollat på senaste vampire och de tre senaste avsnitten av Mysteriet på Greveholm som jag missat då jag jobbat. Anledning till att jag fortfarande är uppe och plågar mig igenom mina otroligt svidande ögon är Bonde söker fru som börjar om en kvart. Vill egentligen se Berg flyttar in också, men det tror jag fan inte jag klarar. Ingen har väl missat dagens speciella datum heller, bra dag att kryssa av en liten stolpe i livet känner jag. Nu ska jag gå och koka te innan det börjar!
Filmen igår var bra, bästa var lätt alla Nya Zealands flashbacks, faaan vad jag saknar detta land!

Få feeling

Kategori: Aggstar

 
/E

11/12

Kategori: Aggstar

 
 
 
/E
 
 
 
 

Andra advent

Kategori: Aggstar

Efter missonsauktionen i Broträsk tog jag bussen upp till stan och började lördagskvällen på Allstar för lite mat och trevligt hygge. Slutade med utgång för mig och Matilda på Verandan. Sjukt rolig och spontan kväll, avslutades med julfika hos Matilda med Wille. Körde walk of shame med mina platåskor och var bambi på Nordanås julmarknad idag. Fikade på Waynes med fintjejer, alldeles för sällan mellan gångerna! Landade hemma vid fyra och då slängde jag ihop pastasås till mig och Ellen. Vi har nu fixat sista julklapparna och sett Pippi firar jul. Nu slänger jag in handduken för i morgon är det back to reality, de fyra timmar man fick sova i natt var liite för liiite.
 

Vädervädra

Kategori: Aggstar

Klok som en

Kategori: Aggstar

Uggla. Denna fågel satt på lastbryggan vid ladugården och var ganska så orädd (och suddig).
 
/E
 

Gatans värstingar

Kategori: Aggstar

På en gata i Arvidsjaur var det två grannar som båda ville vara värre än den andra med sina julljus.
 
/E
 

Sjunde

Kategori: Aggstar

Det tajmade så att alla var lediga idag, så vi tog tillfället i akt och åkte till Arvidsjaur. Började med lunch hos Ulla och Kurte, som bestod av ugnsbakad fläskfile och ris, till efterrätt fick vi äppelpaj och vailjsås. De hade julpyntat så himla fint. Åkte sedan till graven och tände ljus, friska -15 bjöd Arvidsjaur på. Kollade i alla affärer och avslutade med ett besök på dollarstore. Sen åkte vi till Puss-Ulla igen och då bjöds det på gofika. Vid 6-tiden rullade vi hemåt, trevlig dag med trevliga familjen. Jag och Ellen har just kollat på näst sista avsnittet av Bonde söker fru, skrattade ihjäl oss.
 

6 December

Kategori: Aggstar

Inte mycket snö, men det har vi ju redan. Dock så har solen nästan lyst och bara -5, så detta ska nog bli bra.

5 December

Kategori: Aggstar

Var tvungen att svänga förbi hemma och ta kort innan jag åkte till stan idag, det var så himla vackert ute. Lunchade med mamma efter jag delat ut allt bröd. Tog mig sedan till skolan för vad som kan vara sista lektionen, nästa vecka är sista provet! Det var hyffsat ljust ute då jag slutade så jag gick broarna, inte igår det hände. Var inte plogat så mycket men jag hade mycket kläder och bra skor, blev varm till slut.. Satte mig på Stigs och sörpla te, gjorde bort mycket matte och väntade på Ellen. Hämtade upp henne för att sedan åka till Nordanå och se på En Julnattsdröm, de var riktigt duktiga och mysigt vare.

3 Decemeber.

Kategori: Aggstar

Nya sängkläder och ny pyjamas, i natt så kommer man sova som en prinsessa. Nyduschad efter badet i eftermiddag, jag och Ellen har just avrundat kvällen med Kaspar i Nudådalen och kvällsfika. Nu ska jag fan sova, längtar till sängen.
Saknar dessa busfrön! Mamma är den stolta fotografen(;

Midvinter

Kategori: Aggstar

Idag är det så där gemytligt fint efter en smärre snöstorm i helgen.
 
Hade en liten photoshoot med Thelma där hon fick posa på en spark.
 
/E
 

Första advent

Kategori: Aggstar

Efter julkalendern spenderade jag en och en halvtimma ute för att skotta snö, har kommit över 50 cm och det verkar aldrig ta slut. Har dock lugnat ner sig lite nu i eftermiddag. Efter lunch åkte jag och Ellen till bageriet för att baka pizzor som säljs i Vebo efter julskyltningen. Vi gjorde våra egna specialare och tog med oss dem för uppvärming. Ellen åkte på jobbet ocg jag åkte hem, har fixat nya gardiner och pyntat klart mitt pepparkakshus. Nu blir det te, lussebullar och julfilm.
 

1 December

Kategori: Aggstar

Första december, äntligen. Nu är det lov att julstöka påriktigt, jag har riktigt mycket julkänslor och med tanke på att jag och Ellen "missade" en riktig jul förra året så ska det nu firas dubbelt upp i år. I morse steg jag upp för att hinna fixa frukost till julkalendern, mysigt värre. Översta bilden är från igår då jag gjorde pepparkakor, även ett litet hus knåpade jag ihop. Andra bilden är min te-adventskalender. Otroligt tråkigt att det är sämst fotoljus men det är väl bara att gilla läget, med tanke på att det kommer vara så ett bra tag till! Idag har jag varit husmor nummer ett. Bakat mjukpepparkaka, lussebullar + längder, gjort dubbla kanelkakor, avlsutade att steka älgfilé, klyftpotatis i ugn och hemmagjord bea. Nu väntar så mycket bättre och efterrätten som består av dajmcheescake. Bra liv, bra dag.

Oslo och Trästock

Kategori: Aggstar

Hittade några gamla godingar på datorn vi aldrig använder.
 
/E

Snön

Kategori: Aggstar

Mobilbilder på vad jag sysslat med de senaste dagarna, första bilen är en halvtimma gammla. Jag var ute och sladdade med sparken som sällskap hade jag två frusna tjejer.

Whitsundays sailing part 1

Kategori: Systerresa 2011-2012

Ungefär sex timmar senare var vi framme i Airlie Beach, alla som varit i Oz vet att det är här man tar sig över till Whitsundays. Nu var det alltså äntligen dags för ett av det mest fantastiska saker man kan uppleva i sitt liv. Vi skulle segla Whitsundays. 
 

Emu Park

Kategori: Systerresa 2011-2012

Vi åkte upp och komme till Rockhampton, här är the Tropic of Capricorn. Kan man kryssa över det på listan också. Ungefär sex timmar senare var vi framme i Emu Park. En natt spenderades här på ett väldigt mysigt ställe, nämligen Emu beach house. Efter ett dopp i polen och en utsökt middag men den ursöta ungen på första bilden, delade jag och Elle en flaska vin för togaparty stod på schemat. Tredje tejen på kortet är ingen mindre än bästa Ally, som var en av de som en åkte i våran topdeck-buss! Men vi kröp ganska tidigt ner i otroligt sköna sängar och nästa dag åkte vi vidare.