Oreo cookies

Kategori: Mat

Efter förfrågan från storasyster om det här receptet tänkte jag om att jag lika gärna kan lägga ut det här då jag vet att hon läser detta.


ca 30 kakor.


250 g smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
3 1/2 vetemjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven mörk choklad (minst 50% kakaohalt)

Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan.

Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Överarbeta inte. Rulla degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme.

Orginalfyllning

3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Espressofyllning

ca 2 msk espresso eller stakrt bryggkaffe
1 msk vispgrädde
2 msk smält smör eller margarin
3 dl florsocker
1/2 tsk kanel


Sätt ugnen på 175 grader.

Ta ut degen ur kylskåpet och skär den i i tunna skivor, 1/2 cm tjocka. Lägg kakorna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. De kan ligga rätt tätt tillsammans då de inte flyter ut så mycket när de gräddas. Ställ in plåten med kakorna i kylskåpet i ca 10 min. Grädda i ugnen i 10-12 min. Låt svalna några minuyet på plåten och sedan på galler.

Blanda under tiden ihop ingredienserna till valfri fyllning.

Bred lite fylling på en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå en stund i kylskåpet.

ENYOJ

Kommentarer

  • Linnea säger:

    Tackar!!

    Får kanske prova göra dem till helgen i den fina assistenten jag fick av Fredrik i julklapp..! =)

    2010-01-20 | 23:11:24
  • agge säger:

    Det tycker jag verkligen du ska gøra, de ær lite pillriga men helt klart vært besværet

    2010-01-21 | 13:10:26

Kommentera inlägget här: